کد خبر: ۱۵۴۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۰

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، نادر توکلی معاون درمان ستاد ملی مقابله با کرونا درباره خیز بیماری کرونا در شهر تهران طی هفته اخیر گفت: پیش از دو هفته پیش تعداد بستری‌ها کاهش پیدا کرد و حتی به زیر ۱۶۰۰ بستری رسید. طی ۱۰ روز گذشته این کاهش متوقف و حتی در برخی روزها با افزایش بستری همراه شده است. این علامت خوبی نیست چون وقتی آمار بستری افزایش می‌یابد تعداد بیماران سرپایی هم افزایش می‌یابد به طوری که در برخی بیمارستان‌ها این آمار به دو برابر رسیده و نمونه‌های آزمایش هم در آزمایشگاه‌ها افزایش یافته‌اند. 

این علامت‌ها نشان‌دهنده شکل‌گیری موجی جدید در تهران است. اگر ساده‌انگاری ادامه پیدا کند و نظارت‌ها ادامه‌دار نباشد به مشکل خواهیم خورد به ویژه اینکه از ۱۵ اسفند ماه با نزدیکی به نوروز با شلوغی بازار، امسال نوروز آرامی نخواهیم داشت.

معاون درمان ستاد ملی کرونا با تاکید بر اینکه آمار آزمایشگاه‌ها شاخص خوبی برای سنجش شرایط است توضیح داد: با مراجعه بیماران مشکوک به مطب‌ها و کلینیک‌های سرپایی، پزشک درخواست آزمایش پی‌سی‌آر می‌دهد. این تعداد با توجه به آمار آزمایشگاه‌های بزرگ طی هفته گذشته تا به امروز ۲۵ درصد افزایش داشته است. نکته دوم آمار مراجعان سرپایی است که دو برابر شده است.

وی با اشاره به اینکه اگر تست مثبت باشد و شخص بدحال باشد حدود ۵ روز بعد بستری انجام می‌شود، افزود: افزایش بیماران سرپایی و آمار آزمایش‌ها و سی‌تی‌اسکن‌ها نشان‌دهنده اوج گرفتن بیماری است. ما به جای کاهش افزایش داریم. از طرفی وقتی محدودیت‌ها به سمت زرد شدن می‌رود تالارها و سینماها بازگشایی می‌شوند باعث افزایش تعداد بیماران خواهد شد. تنها اتفاق خوبی که در شهر تهران رخ داده بحث محدودیت تردد است. مردم تا حدی پذیرفته‌اند که بعد از ساعت ۲۱ تردد نداشته باشند. اگرچه از طرفی دیگر برخی رستوران‌ها را می‌بینیم که صف‌های طولانی وجود دارد و این نشان از ساده انگاشتن بیماری است.

توکلی با اعلام این خبر که آمار معنی‌داری در افزایش فوتی‌ها نداریم، گفت: مرگ و میر کشور ما نسبت به کل ابتلا حدود ۲ درصد است. مرگ و میر به صورت تاخیری رخ می‌دهد مرگ و میرها حدود ۲ هفته پس از آغاز پیک مشخص می‌شود. آمار بیماران حدود ۲۰ درصد به افراد زیر ۲۰ سال منتقل شده است. علامت‌ها در کودکان و نوجوانان خفیف است و خوشبختانه مرگ و میر کمی در این رده سنی وجود دارد.

معاون درمان ستاد ملی کرونا با اشاره به علامت‌های جدید کرونا به ویژه در پیک سوم خاطرنشان کرد: طی دو تا سه ماه اخیر عوارض تاخیری بسیار بدخیم کرونا را می‌بینیم. شهروندان باید دقت کنند برخی عوارض از هفته دوم تا ششم شروع می‌شوند و بسیار خطرناک است و مرگ و میرهای وحشتناک دارد. تعداد این مرگ‌ها بسیار کم است اما عوارض قلبی و عفونت‌های ثانویه خونی به همراه دارد که بسیار کشنده است. با مشاهده هر گونه تب و تغییر در علائم حیاتی فرد بهبودیافته باید به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کند چون این علائم آنقدر سریع اوج می‌گیرد که فرد را به کام مرگ می‌کشاند.

وی در پاسخ به اینکه آیا وارد پیک چهارم شده‌ایم یا خیر گفت: از نظر من در شروع پیک چهارم هستیم اما اگر مردم دست به دست هم داده و با کمک رسانه‌های جمعی حساسیت موضوع افزایش یابد رعایت‌ها بیشتر شده و این روند کنترل می‌شود.
 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار